Home Търсене  Регистрация
* * * * *
Дата и час: Сря Сеп 08, 2010 4:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Няма мощност
МнениеПубликувано на: Вто Юли 13, 2010 4:59 pm 

Кара: Opel Astra G X20DTL
Здравейте, искам да Ви споделя какво стана с моята астричка, модел 1999г. с мотор X20DTL. Онзи ден карах с около 3000 оборота, светна за 10-на сек. "cheka" и колата умря. След това я гледахме за грешки и няма нищо записано. Проблема се състой в това че сеедно пали на 3 цилиндъра и след няколко секунди на празен ход си работи нормално, но неможе да се изфорсира стига до 1200-1300 оборота. Вчера смених горивен филтър да не се затлачил нещо, и при самото палене се изфорсира нормално, но изглежда че свърши горивото във филтъра и пак същатата история. Отварах капачката на резервуара да не би някъв вакум да прави но без никаква разлика. Според вас каде мога да търся проблема, след като няма регестрирани грешки. Днес след работа ще я пробвам с маркуч и бутилка направо на филтъра да не би да е запушена сондата.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Няма мощност
МнениеПубликувано на: Сря Юли 14, 2010 9:25 am 
Аватар

Кара: Alfa Romeo 1.9 JTD
Направо я карай на някой майстор по ГНП-та!Тия Астри имат "прекрасни" ГНП-та! :banghead:

Обади се на този човек :
Кирил Тодоров
0888794435
или на s.grigorov от офроуд форума http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49535&p=1211697#post1211697

на горния линк може да намериш данни за контакт с хора които ги правят вашите гнп-та.
Успех!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 15, 2010 11:23 am 

Мисля че няма проблем с помпата, няма записани грешки.
Проблема е в това че в горвния филтър прави вакуум, след като се отвърти болта се чува като съскане завъртам го наново паля колата и около минута си работи добре и после пак се скапва. Пробвах я с бутилка след филтъра но без успех същтата работа се получава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 15, 2010 8:29 pm 
Аватар

Кара: DDE 2.2
В Опелския форум не те ли насочиха нещо.?То там 2 от 3 теми са DTL и DTH .
След като си я захранил с шише и проблема е наяве ,тьрси го в ГНП.Свали помпата и я профилактираи,тоест смени гарнитури ,прьстени и наи важното семеринга на оста.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 10:59 am 

Това е коментар от друг форум.
Цитат:
IvanGrigorov
Да колеги проблема се оказва меко казано странен и необясним. Колата на колегата Жапчо е при мен в сервиза. След закачане на тестер Бош КТС няма никакви повреди и аномалии. Колата обаче не иска и не иска да си вдигне оборотите при подаване на газ. Всичко което може и има метод за диагностика е прегледано!!! Единствено остана ГНП, дюзи, и да и разкача генерацията. Понеже се усъмних в КТС-а днес я закарах на Опелскенер, резултата е същия, нито един параметър няма за който да може да се закачим. Гледах ме я 3-ма човека мога да кажа поне "кадърни" и единственото до което стигане и сме съгласни 3-мата е че в помпата се случва "нещо" което започва да ограничава горивото. Чека не свети, и паметта за повреди е празна. Грешките преди това бяха от слаб акумолатор. Колата спира да повишава оборотите си на около 1300-1400, на празен ход дори няма да познаете че има проблем. До тия 1300 оборота си има мощност. Като я настъпя двигателя започва да щрака точно все едно има изпускаща дюза, само дето звука е все едно изпускат всичките. колата пали от четвърт. От днес ми прави впечатление, че в зависимост от времето на престой пали и заработва на 2-3 цилиндъра, при по дълъг престой на два и на 500 оборота празен ход. На по-малък престой на 800 оборота и цилиндъра(до колкото може да преценя от звука).

ПП - При различни обстоятелства колата се форсира нормално, за малък период от време. Жапчо мислеше че е след интервенции по филтъра, но според мен го прави само при старт на мотора, само по някога.

Моля ако има някой запознат с устройството на ВП44 нека сподели, дали има възможност вътре в помпата да има цедка?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 8:53 pm 
Аватар

Кара: DDE 2.2
В ВП44 цедки няма.Касае се (наи вероятно) за механичен дефект в ротора отзад.или в клапана за количество,като не записва грешки.
Знам че колегата е много грамотен(IvanGrigorov) но,гледано ли е :
1 Акселератора дали дава пьлно натоварване при натискане на педала
2 променяли се порцията искана и полочавана
3 аванса бяга ли
Имал сьм 3 или 4 случая точно с опел ,без значение астра вектра зафира,сьздават ядове а в паметта несе записва нищо.
Ще има борба ,успех

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 1:29 pm 

Keltis написа:
Обади се на този човек :
Кирил Тодоров
0888794435

Разбрахме се с човека :) и сега тръгвам на там с количката, после ще споделя какво е станало. Ще се гледа самото ГНП за грешки.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 5:38 pm 

Дозиращия магневинтил в помпата е фира....Проверено вече с диагностика на самата помпа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 2:52 pm 
Аватар

Кара: Audi a6 Opel Vektra B
presko79 написа:
В ВП44 цедки няма.Касае се (наи вероятно) за механичен дефект в ротора отзад.или в клапана за количество,като не записва грешки.
Знам че колегата е много грамотен(IvanGrigorov) но,гледано ли е :
1 Акселератора дали дава пьлно натоварване при натискане на педала
2 променяли се порцията искана и полочавана
3 аванса бяга ли
Имал сьм 3 или 4 случая точно с опел ,без значение астра вектра зафира,сьздават ядове а в паметта несе записва нищо.
Ще има борба ,успех

Здравей те :)
1 Акселератора си е на ред дава си до 100%.
2 Порцията се променя, но не отива до максимална степен. Мисля че не ми показваше колко се иска, и колко дава реално.
3 Да аванса също е си бачка, но и той за да отиде до максимално положение трябват обороти.
Иска не иска Жапчо помпата ще се сваля.

Жапчо колко пари те ориентираха за ремонт на твоето ГНП? Че вчера ме пита за тая която аз имам...лоша работа!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]